Honungsprovning hos Kvadrat Göteborg

Honungsprovning

Första fredagen i mars var det dags för AW och honungsprovning på Kvadrat Göteborg. En härlig kväll med många olika sorters svensk honung som provades tillsammans med olika sorters delikatesser.

Man blir förvånad hur smaker förstärks och förändras när de olika sorterna kombineras med sälta, syra, hetta, umami, fett och beska.
Med på provningen var ljung-, lind-, raps- och ängshonung som alla kombinerades med mörk choklad, salta västkustchips, solmogen avacado, en fantastisk parmaskinka från saluhallen och mycket mer. Till vår hjälp hade vi ”honungens smakhjul” och protokoll för att hitta våra egna favoriter och smakexplosioner. Provningen avslutades glatt med ost- och charkbricka med härliga viner.

Kvadrat Göteborg är ett konsultföretag som samlar fristående egenföretagande konsulter i ett gemensamt nätverk med sitt trivsamma kontor på Stora Nygatan 31 i centrala Göteborg. Tack Kvadrat Göteborg för en härlig kväll och för ett fantastiskt engagemang hos alla!

Kvadrat Göteborg är en kär sponsor av en av Gjutåsen bisamhällen med en egen kupa. Till sommaren hoppas vi på en fin skörd där trettio burkar honung levereras till kontoret i Göteborg till glädje för både kunder och personal.

Honungsprovning är relativt nytt och ganska ovanligt i Sverige, men är på stark frammarsch. På kontinenten är det en helt annan sak där man sedan länge har en lång traditioner av att fånga upp olika sorters honung unika karaktär och hur det bäst kan tas tillvara. Kanske går det att hoppas på en likande utveckling som den vi sett för lokalproducerat öl eller för hur kunnat berika vår kökskonst med olika typer av olivolja.

Är du själv nyfiken på att under ett år ha en egen kupa i Småland? Till nytta och nöje för din organisation där honungsprovning och / eller kontinuerliga uppdateringar direkt från naturen blir en del av din kommunikation. Läs mer och anmäl dig här

Lär dig mer om honung och honungsprovning på honungskollen.se

HemTips och inspirationButiken

2 reaktioner på ”Honungsprovning hos Kvadrat Göteborg”

  1. Hej, vad intressant! Vårat företag skulle gärna vilja att du kommer till oss och har en honungsprovning samt information. Vi skulle även vara intresserade av att bli fadder för en kupa. Mvh

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen